Nettoimportören

Zara Larsson twittrar ACAB (All Cops are Bastards). Zara är bra på det sättet att hon är konsekvent. Ordet alla är ju ett av hennes favoritord och precis som hon hatar alla män avskyr hon alla poliser. Man vet alltid var man har Zara. Nyanserna lyser alltid med sin frånvaro.

Men hur är det med resten av Sverige? Låt se: vi importerar ett amerikanskt problem, relativiserar och dekonstruerar det så att bilden av det som hänt i USA också kan appliceras på svenska förhållanden. känns det igen? #metoo direktimporterades och fick större genomslag i ett av världens mest jämställda länder än någon annanstans. Klimatfrågan direktimporterades och fick större genomslag i ett av världens mest miljöanpassade länder än någon annanstans.

Är det inte märkligt? Är det bara en snedvriden nationell självbild som är problemet?

Det som jag upplever som mest intressant är med vilken hastighet man byter stridsfråga. Från #metoo, till klimatet, till BLM. Man får verkligen hoppas att den skräniga klicken på vänsterkanten inte får utmattningssyndrom. Men det hade nog varit bra om de dragit ner på tempot litegrann. Om inte annat så för att regeringen ska hinna positionera sig, godhetssignalera och hinna tänka ut hur man kan motivera en ny skatt som stämmer överens med de rådande strömningarna…

/BW

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s